Financieel

Wonen binnen Zorghuys in Steenbergen kunt u financieren met uw Persoons Gebonden Budget (‘PGB’) en een eigen bijdrage voor kost en inwoning. Het PGB wordt uitgekeerd via de wet Langdurige zorg als de diagnose dementie is vastgesteld. Ook cliënten met een licht verstandelijke handicap of palliatieve grondslag komen via de wet Langdurige zorg in aanmerking voor een PGB.

PGB en eigen bijdrage
Zorghuys regelt uw PGB samen met de arts of psycholoog. Uiteraard betrekken we ook uw familie hierbij. Naast het PGB betaalt u jaarlijks een eigen bijdrage die wordt berekend aan de hand van uw inkomen. De hoogte van deze bijdrage kunt u berekenen met de richtlijnen opwww.hetcak.nl (letop! bij Zorghuys geld bij het CAK altijd de lage bijdrage).

Uw eigen bijdrage voor kost en inwoning bij Zorghuys mag niet uit het PGB worden betaald en komt voor uw eigen rekening. De eigen bijdrage voor kost en inwoning wordt steeds een maand tevoren in rekening gebracht.

Dagbesteding
Woont u nog thuis en wilt u gebruik maken van de dagopvang? Dan kunt u hiervoor bij de gemeente (WMO) een budget aanvragen. We kunnen deze aanvraag ook voor u regelen.