Zorghuys gebruikt ZIVVER voor veilig e-mailen

Zorgvuldig en vertrouwelijk omgaan met (privacy)gevoelige informatie is essentieel. We moeten onder andere kunnen garanderen dat we op een veilige manier informatie via e-mail uitwisselen met onder andere vertegenwoordigers van onze cliënten, samenwerkingspartners, zorgkantoor en gemeentes. U moet dan denken aan privé gegevens zoals medische gegevens, BSN-nummers of andere privacygevoelige informatie die we veilig willen versturen. Door dit soort gegevens te mailen via ZIVVER, zijn ze veilig: niemand anders dan de verzender en ontvanger kunnen het bericht lezen. Daarnaast waarschuwt ZIVVER wanneer organisaties gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

ZIVVER berichten openen

Heeft u een e-mail ontvangen van ons via ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link met de tekst ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ te klikken. U wordt dan automatisch doorgestuurd naar de webpagina van ZIVVER. Daar vult u de code uit het ontvangen bericht in om de mail op te halen. Eventueel moet u hier ook nog een extra wachtwoord of sms-code invoeren. Heeft u een bericht ontvangen dat is beveiligd met een extra wachtwoord? Degene die u het bericht stuurt, wil zeker weten dat alleen u het bericht kunt lezen. Daarom heeft u een wachtwoord ontvangen. U vult dit wachtwoord in, nadat u op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ heeft geklikt. Nu kunt u het bericht lezen. U heeft dit wachtwoord telkens nodig als u het bericht wilt openen bij ZIVVER.

In onderstaand filmpje ziet u hoe iemand zonder ZIVVER-account een bericht ontvangt en leest.

Reageren op een e-mailbericht

U leest het bericht dat via ZIVVER is verstuurd op een beveiligde webpagina die lijkt op een mailprogramma. Als u op het bericht wilt reageren, dan kan dat rechtstreeks vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kunt u gelijk een bericht typen om te reageren. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken. Uw reactie is dan ook beveiligd verzonden aan Zorghuys. Wanneer hier weer een reactie op komt, ontvangt u een notificatie via e-mail.

Meer weten? Laat het ons weten of kijk op www.zivver.nl