Overbruggingszorg

voor langer thuis wonen

Hebt u te maken met dementie en wilt u zo lang mogelijk thuis blijven wonen? Dan vindt u bij Zorghuys de Overbruggingszorg. De naam zegt het al. Hiermee overbrugt u de periode van thuis wonen naar wonen bij Zorghuys.

Uiterst flexibel
Om deze reden is de overbruggingszorg uiterst flexibel. Deze groeit als het ware mee met uw dementieproces. U begint bijvoorbeeld met enkele uren dagopvang en breidt dit later uit in uren en dagen. U hebt dan ondersteuning bij de daginvulling en raakt vertrouwd met uw medebewoners. U voelt zich al helemaal thuis bij Zorghuys als de tijd daar is om bij ons in te trekken.

De overbruggingszorg in de praktijk
U bent welkom bij de dagopvang op alle dagen van de week – dus ook in het weekend – van 8.00 uur tot 21.00 uur. Om 12.30 uur is er een gezamenlijke, warme maaltijd. Tussen 17.00 uur en 18.00 uur is er een broodmaaltijd met een extraatje. Elke dag zijn er activiteiten, zoals wandelen, koken of bloemschikken. Omdat binnen de overbruggingszorg ook het vervoer is geregeld, kunt u zelf komen en bent u niet afhankelijk van mantelzorgers. U komt in aanmerking voor de overbruggingszorg bij meer dan vier dagen dagzorg. Hiervoor is een indicatie (ZZP 5) nodig van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wij helpen u graag bij deze aanvraag.